Veelgestelde vragen

hidden fortunes

hidden fortunes is een webshop waarin unieke vintage en niet-vintage items worden aangeboden. Wij zijn er voor alle mensen die op zoek zijn naar dat éne unieke item. Alle items zijn zorgvuldig door ons uitgezocht op uniekheid en geïnspireerd door de geschiedenis, kunst, de natuur en kleur. Graag delen wij onze grote passie en onze unieke vondsten met jullie via onze webshop www.hiddenfortunes.nl en inspireren we jullie via ons Instagram-account: @hiddenfortunesnl

Alle items die wij verkopen zijn vintage of tweedehands. Dit betekent dat elk item al een heel leven en verhaal achter zich heeft liggen. Dit maakt de items juist zo speciaal. Maar dit betekent ook dat de items gebruikerssporen hebben. Dit geeft de items juist hun charme. Wij proberen de items zo goed mogelijk te beschrijven, maar aangezien het vintage items zijn mag je niet verwachten dat de items als nieuw zijn.

In onze webshop vind je ons assortiment aan vintage en niet-vintage items. Regelmatig plaatsen wij onze nieuwste vondsten in onze webshop. Mocht je iets leuks zien dan kun je deze direct bestellen via onze webshop. Onze standaardoptie voor vintage items is dat de items opgehaald worden in onze opslag in Hoevelaken. Echter hebben wij ook een “extra luxe” optie, namelijk de optie om het item door ons bij jou thuis te laten bezorgen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden, welke ook niet teruggevorderd kunnen worden indien er sprake is van retourneren. Sommige items kunnen echter alleen opgehaald worden in onze loods in Hoevelaken. Onze niet-vintage items en vintage sieraden worden verzonden via PostNL of DHL. 

hidden fortunes is actief op Instagram. Hier posten wij dagelijks nieuwe items, informatie en foto’s van de loods. Neem vooral een kijkje op ons Instagram-account: @hiddenfortunesnl of op ons Facebook-account: hidden fortunes.

hidden fortunes is geen fysieke winkel. Al onze items zijn te bestellen via onze webshop. Onze opslag in Hoevelaken is enkel op afspraak te bezoeken om gekochte producten op te halen. Mocht je vragen hebben hierover dan kun je mailen naar info@hiddenfortunes.nl.

Betalen

Wij maken gebruik van de volgende betaalopties: Bancontact, Ideal, Klarna: achteraf betalen, Maestro, Creditcard: Mastercard en Visa.

Helaas kunnen wij geen items vasthouden of reserveren. Mocht je een item willen kopen dan kun je deze bestellen via onze webshop.

Aan de online betalingen worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Afhalen, bezorgen & verzenden

Onze standaardoptie is dat het product opgehaald dient te worden in onze loods in Hoevelaken. Deze optie is dan ook gratis.

Als “extra luxe” optie is het ook mogelijk om een item door ons te laten bezorgen tegen extra kosten. Dit is bij veel items mogelijk, maar niet bij allemaal. Let wel op: bezorging gaat tot aan de voordeur en indien je je item wilt retourneren dan heb je geen recht op teruggave van de bezorgkosten. Deze zullen worden ingehouden van het aankoopbedrag.

Voor onze vintage sieraden geldt gratis standaard verzending via PostNL of DHL.

Verzenden is bij ons niet een standaardoptie. Veel vintage items kunnen niet verzonden worden in verband met breekbaarheid. Wij bieden wel de “extra luxe” optie van bezorgen aan voor vintage items. Wij brengen je gekochte item dan naar je huis. Sommige items kunnen wel verzonden worden, zoals onze vintage sieraden. Vintage sieraden worden binnen Nederland gratis verzonden. Dit doen wij via PostNL of DHL.

Alle andere (niet-vintage) items kunnen verzonden worden. Dit doen wij via PostNL of DHL. De verzendkosten zijn €5,75 binnen Nederland. Voor deze bestellingen geldt gratis standaard verzending binnen Nederland bij bestellingen boven de €100.  Voor andere landen worden de verzendkosten zichtbaar bij de checkout.

Een vintage item ophalen in onze loods in Hoevelaken is gratis. Niet-vintage items worden verzonden en kunnen niet opgehaald worden. Tenzij de bestelling bestaat uit vintage en niet-vintage items.

Bij het plaatsen van de bestelling kun je kiezen voor de “extra luxe” bezorgoptie. Het item wordt dan bij je thuis bezorgd. Je kunt bij het plaatsen van de bestelling een datum en tijdstip selecteren. Bezorging gaat tot aan de voordeur. Je dient dus zelf de nodige krachten te regelen om het item naar binnen te brengen. De prijzen van onze “extra luxe” bezorgoptie zijn als volgt:

Gerekend vanaf Hoevelaken:
0 – 10 km: €25,-
11 – 50 km: €40,-
51 – 100 km: €55,-
101 – 150 km: €70,-
151 - 200 km: €85,-
201 - 251 km: €100,-

Dit wordt automatisch berekend bij de checkout nadat je je gegevens hebt ingevuld.

Let wel op: Mocht je je gekochte item(s) willen retourneren dan heb je geen recht op teruggave van de bezorgkosten. Dit is geen standaardoptie, maar een “extra luxe” optie waar je zelf voor kunt kiezen. Bij retourneren worden de bezorgkosten ingehouden op het aankoopbedrag en heb je dus alleen recht op teruggave van het bedrag van het gekochte item(s).

Voor het afhalen van een gekocht vintage item dien je een afspraak te maken. Onze loods is namelijk alleen open op afspraak. Bij het bestelproces kun je een datum en tijdstip kiezen wanneer je je gekochte item wilt afhalen. Tip: neem bescherming mee voor vervoer, zoals bijvoorbeeld kleden of lakens.

Zodra je hebt besteld krijg je een orderbevestiging gemaild. Onderaan de orderbevestiging staat de routebeschrijving naar onze loods in Hoevelaken. Vergeet niet je spam-box te checken!

Retourneren

We hopen natuurlijk dat je blij bent met uw aankoop. Als dat niet het geval is, heb je vanaf de datum waarop je jouw bestelling hebt ontvangen, veertien dagen de tijd om het product te retourneren op dezelfde manier als dat het product je heeft bereikt. Het recht op retourneren geldt niet wanneer het item is gekocht in onze loods of is afgehaald in onze loods. In dit geval kun je het item namelijk goed bekijken voordat je het meeneemt naar huis. Eventuele redenen voor retournering heb je dan ook kunnen voorzien.

Vintage items
Mocht je je item willen retourneren dan dien je eerst een e-mail te sturen naar info@hiddenfortunes.nl met daarin: je gegevens, ordernummer (deze vind je op je orderbevestiging) en de items die je wilt retourneren. Via deze weg ontvang je de adresgegevens waar je het item naar kunt retourneren, of kunnen we een afspraak maken om het item terug te brengen naar onze loods in Hoevelaken. 
Het item dient op dezelfde manier geretourneerd te worden als dat je het ontvangen hebt. Wel is het altijd mogelijk om het item terug te brengen naar onze loods in Hoevelaken. Hier dient vooraf wel een afspraak voor gemaakt te worden, aangezien onze loods alleen open is op afspraak. 
Het aankoopbedrag wordt volledig terugbetaald, tenzij het product er niet zo uitziet of meer beschadigingen heeft dan zoals het werd verkocht. Indien er gekozen is voor de optie om het product door ons te laten bezorgen, en niet voor het ophalen in de loods, zullen de bezorgkosten ingehouden worden van het aankoopbedrag.
 
Niet-vintage items
Indien je een deel of je gehele bestelling wilt retourneren stuur je een e-mail naar info@hiddenfortunes.nl met daarin: je gegevens, ordernummer (deze vind je op je orderbevestiging) en de items die je wilt retourneren. Als reactie op je e-mail ontvang je het adres waar je je bestelling naar kunt retourneren.
 
Klik hier om het retourformulier te downloaden. Deze dient ingevuld meegezonden te worden met je retourverzending in verband met een correcte afhandeling. Zonder meegezonden retourformulier hebben we geen gegevens en kunnen we je retournering niet afhandelen. 
 
Vervolgens stuur je je ongebruikte retourzending zonder beschadigingen en in de originele verpakking inclusief het ingevulde retourformulier binnen veertien dagen na ontvangt terug naar het per e-mail ontvangen retouradres. 
 
Na ontvangst van je retour checken wij of de retourzending voldoet aan alle voorwaarden en zullen wij indien dit het geval is overgaan op terugbetaling van het aankoopbedrag. Restitutie vindt plaats binnen veertien werkdagen na ontvangst en controle. Mocht dit door wat voor reden dan ook niet lukken dan wordt u zo snel mogelijk op de hoogte gesteld hiervan.
 
Voorwaarden retourneren
1. Item(s) dienen binnen veertien dagen na ontvangst bij ons als retourzending zijn binnengekomen
2. De retourzending dient een ingevuld retourformulier te bevatten
3. Items(s) dienen in originele staat en/of verpakking (inclusief eventuele tags) en ongebruikt te worden geretourneerd
4. Breekbare items dienen onbeschadigd bij ons retouradres aan te komen. Mocht het item(s) tijdens transport zijn beschadigd dan is terugbetaling wellicht niet mogelijk. Breekbare items dienen in een goede, stevige en originele verpakking terug te worden gestuurd. Wanneer een item met schade bij ons arriveert doordat dit niet aan de orde is, kunnen wij helaas geen geld teruggeven. 

Items die niet voldoen aan bovenstaande voorwaarden kunnen helaas niet retour genomen worden. Terugbetaling vindt dan ook niet plaats.

Je hebt bij retourneren geen recht op terugbetaling van de bezorgkosten (vintage). Dit is een luxere optie waar je zelf voor kunt kiezen en dus geen standaardoptie. In dit geval zal je dus alleen het bedrag van het gekochte item retour krijgen en worden de bezorgkosten ingehouden.

De kosten en verantwoordelijkheid van de retournering zijn voor jouw eigen rekening. Indien er aan de voorwaarden voor retournering voldaan is kun je het vintage item eventueel gratis terugbrengen naar onze loods in Hoevelaken. Hier dient echter wel vooraf een afspraak voor gemaakt te worden, aangezien onze loods alleen open is op afspraak. 
 
Indien je het item via PostNL of DHL hebt ontvangen kun je het item naar ons terug sturen. De kosten en verantwoordelijkheid hiervan zijn voor eigen rekening. Let op dat je aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet.

Sieraden

Je kunt gemakkelijk achter jouw ringmaat komen. Indien je een ring hebt die je perfect past, kun je deze op een liniaal leggen. Je kunt dan de binnendiameter van de ring opmeten in millimeters. Het aantal millimeters dat je meet is jouw ringmaat.

Indien je geen ring hebt die je perfect past, kun je de omtrek van jouw vinger meten met een dun stukje touw. Dit mag niet te strak of te los zitten. Knip het touw af of zet een markering met een stift op de plek waar het overlappende stuk touw eindigt. Vervolgens kun je het aantal millimeters van het stukje touw opmeten. Dit is jouw ringmaat.

Wij verkopen alleen sieraden van echt goud. Hoeveel karaat een sieraad is verschilt per sieraad. Wij benoemen dit altijd in de productomschrijving.

De beste manier om gouden sieraden te onderhouden is door ze af te doen met douchen, sporten en andere activiteiten waarbij het sieraad in contact kan komen met invloeden. Het beste kun je de sieraden netjes en op een donkere plek bewaren, bijvoorbeeld in een sieradenkistje of onze ringbox.

Mochten de gouden sieraden dof worden dan kun je de sieraden reinigen. Dit kun je het beste doen door het sieraad in een koud badje te leggen met een reinigingsvloeistof speciaal voor gouden sieraden. Gebruik geen warm water, aangezien de edelstenen dan los kunnen laten van de ring. Eventueel kun je het sieraad licht poetsen met een zachte tandenborstel of doek. Droog het sieraad na het reinigen goed af.

De meeste ringen kunnen vergroot of verkleint worden met tenminste één halve of één hele maat. Helaas behoort dit niet tot onze service. Je plaatselijke juwelier zal dit met liefde voor je doen.

Helaas zijn de vintage ringen unieke items waar er maar één van is. Exact dezelfde ring zal dus niet nogmaals op voorraad komen, tenzij het geretourneerd wordt. Wel doen wij ons uiterste best om de mooiste parels te vinden, zodat er bij een volgende collectie wellicht iets vergelijkbaars tussen zit.

Contact

Vragen kun je stellen onder het kopje “contact” op onze website. Hier kun je jouw vraag invullen. Ook kun je een e-mail sturen naar info@hiddenfortunes.nl. Wij proberen jouw vraag dan zo snel mogelijk te beantwoorden.

Mail: info@hiddenfortunes.nl

Instagram: @hiddenfortunesnl

WhatsApp: + 316 55 96 73 79

De algemene voorwaarden zijn onderin te vinden op onze website. Hier vind je het kopje met “algemene voorwaarden”. Het is belangrijk dat je de algemene voorwaarden goed doorleest voordat je een bestelling plaatst.

Klik hier voor de algemene voorwaarden.